Gratis WiFi styrker image

Efter en ferie indser man værdien af ordentlig og gratis WiFi. Hoteller og restauranter, der tilbyder det, er heldigvis i stigning. Og det er godt, for det kan kun være til deres fordel.

Når man planlægger sin ferie i dag og ikke hopper på en pakkerejse, så finder man gerne sit hotel via hotels.com, booking.com eller lignende. For mit vedkommende er det et krav, at hotellet skal have gratis WiFi, og jeg læser naturligvis anmeldelser fra andre gæster om, hvordan de har oplevet WiFi’en. Jeg har blandt andet kunne læse anmeldelser om, at WiFi’en på 3. sal er elendig, og på den måde kan jeg som minimum sikre mig, jeg ikke kommer til at bo på 3. sal, hvis jeg vælger det hotel. For når jeg er på hotellet, vil jeg gerne have ordentlig net, så jeg kan planlægge, hvad jeg skal se i området – gerne med hjælp fra eksempelvis tripadvisor.com. Og jeg vil gerne finde de gode lokale spisesteder – eksempelvis med brug af yelp.com og foursquare.com.

Pointen er nemlig, at ferier planlægges i dag online. Politikens gode gamle Turen går til er blevet til research on location via TripAdvisor, hotels.com, booking.com, Facebook, Twitter, Yelp og så videre.

Her er derfor et par tip og gode råd til hoteller, restauranter eller turistattraktioner:

Tænk over din virksomheds tilstedeværelse online. Du skal sikre dig, at virksomhedens profil på hotels.com, TripAdvisor, booking.com og Yelp er opdateret. Her skal være gode billeder og tekst, der afspejler det, man kan forvente hos dig. Du skal se på anmeldelserne fra dine gæster og om nødvendigt rette op på det, som gæsterne brokker sig over. Deltag aktivt i debatten og fortæl, at der nu er rettet op på den dårlige WiFi på 3. etage, så du ikke unødigt mister de kunder, der ikke gider at bøvle med det.

Husk du er i konstant konkurrence. Måske vælter kunderne ind i juli og august, men du er i også i konkurrence årets øvrige måneder. Du skal tage de sociale medier seriøst og være tilstede online, lytte, følge op, rette op og sørge for at vise, hvor lækkert et hotel, du tilbyder, eller hvor god maden på din restaurant er.

Netop fordi du har et lækkert hotel eller laver fantastisk mad på din restaurant, så vil du jo gerne have,at flere kommer til at kende til det. Derfor skal du have gratis WiFi til dine gæster og kunder. Du skal opfordre til, at de tjekker ind på Facebook, Yelp, Foursquare osv.. Du skal opfodre til, at de deler billeder på Instagram. Du skal opfrodre til, at de anmelder dig på TripAdvisor, Yelp m.v. Gør du det det nemt for dine gæster, så vil de også gerne kvittere med en anmeldelse og dele billeder af hotellets skønne udsigt og middagens fantastiske anretning.

Kort sagt:

  • Sørg for at have opdaterede profiler på hotels.com, booking.com, TripAdvisor, Yelp og andre steder, der er relevant for dig
  • Følg op på anmeldelser, kommentarer og det, der bliver sagt om dig online
  • Sørg for tilgængeligt gratis WiFi og opfordr dine kunder til at dele deres oplevelse hos dig
  • Udvikl et unikt hashtag, som dine kunder kan bruge. Så kan du nemt overvåge og indsamle de gode oplevelser, der deles.

Det er gratis reklame og værdifuld viden med et minimum af indsats!


One Comment

So, what do you think ?